Het is altijd leuk als een autofabrikant een ‘krachtigste ooit’ maakt, maar als het een merk als Lamborghini is, kun je er beter even voor gaan zitten. Dit is de Lamborghini SCV12, het nieuwste circuitspeeltje van de afdeling Squadra Corse. Geen kenteken, wel 830 pk uit een V12 zonder turbo’s of andere kunstgrepen. Dat hij kwam, was al bekend, maar Lamborghini toont nu wat beelden van de SCV12 in een camouflagejasje.

De Lamborghini SCV12 produceert meer downforce dan een GT3-auto. De motorkap heeft twee luchtgaten en een centrale rib, die laatste dirigeert meer lucht naar de inlaat op het dak. De ‘dynamische luchtdruk’ die de auto genereert, slokt de V12 op, wat zorgt voor meer power. De 6,5-liter V12 is een aangepaste versie van de motor die je in de Aventador vindt, maar dan gekoppeld aan een zestraps sequentiële bak.

Verder is er veel, heel veel koolstofvezel, pushrod-ophanging en een set 19-inch wielen vóór en 20-inch achter. Pirelli-banden zorgen voor het contact met de weg. En kijk even naar die achtervleugel. Ongetwijfeld ooit bestemd voor Boeing, maar door het teruglopende aantal vluchten mocht Lambo hem op de SCV12 bouwen.

Wat de Lamborghini SCV12 moet kosten, is niet bekend. Ook is nog niet openbaar gemaakt hoeveel exemplaren Lamborghini gaat bouwen. Wel weten we dat Le Mans-winnaar Emanuele Pirro de gelukkige eigenaren een cursusje zal geven.

Lamborghini SCV12: de krachtigste V12

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)