Je bent tegenwoordig al teleurgesteld als een webshop niet de volgende dag levert en je te lang moet wachten om met je nieuwe spullen te frunniken. Stel je nu voor dat je achttien nieuwe auto’s krijgt en er niet eens mee mag rijden. Het overkomt de Koninklijke Marechaussee, die vorig jaar nieuwe gepantserde Land Cruisers in ontvangst nam. Ze mochten er maar kort mee rijden.

De Koninklijke Marechaussee ontving vorig jaar achttien nieuwe Toyota Land Cruisers. De pantservoertuigen vertoonden direct al wat kleine problemen – noem het kinderziektes – die al snel werden opgelost. Ditmaal zijn de problemen serieuzer en er mag niet meer gereden worden met de auto’s totdat alles verholpen is.

‘De afgelopen week werden problemen vastgesteld die mogelijk een veiligheidsrisico vormen voor de inzittenden’, meldt Defensie. Wat het euvel is, wil Defensie niet zeggen. Duidelijk is dat de problemen lastiger zijn op te lossen en dat er mogelijk gevaar is voor de inzittenden. De Koninklijke Marechaussee rijdt tijdelijk in andere voertuigen.

We vermoeden dat dit veiligheidsrisico zich alleen voordoet bij handelingen die specifiek zijn voor Defensie en niet dat elke Land Cruiser onveilig is voor de inzittenden. ‘Defensie heeft de fabrikant aangesproken op de tekortkomingen en stelt het bedrijf aansprakelijk. Met hen wordt geprobeerd om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen’, vult Defensie aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)