Land Rover kietelt ons met de tweede officiële foto van de Coupé-Crossover waar al een tijdje aan wordt gewerkt. Het eerste schimmige plaatje dateert al weer van september, toen Land Rover op de IAA in Frankfurt liet zien waar het achter de schermen mee bezig is.
 
Maar bij deze foto gaat het daadwerkelijk om het concept dat volgende maand in Detroit het levenslicht ziet. En hoewel de auto van bovenaf is gefotografeerd, lijkt het erop dat we hier te maken hebben met het volgende lekkertje in het land waar binnenkort ook nieuwkomers als de Audi Q3 en BMW X1 rondrijden.
 
De nieuwe LaRo Coupé krijgt zo te zien twee portieren en een panoramisch zonnedak dat uitzicht biedt op een in weelderig rood uitgevoerd interieur. Ook maakt Land Rover met deze auto duidelijk dat toekomstige modellen op een wat milieuvriendelijker leest geschoeid zullen zijn. De productieversie van de coupé zal bij zijn introductie in 2009 dan ook beschikken over een start-stopsysteem voor de motor en een lichtgewicht aluminium chassis. Ook wordt er voorzichtig gesproken over een hybride uitvoering.
 
We lezen niets over twee- of vierwielaandrijving. Land Rover kennende zal vierwielaandrijving uiteraard tot de mogelijkheden behoren, maar het zou ons niet verbazen als er ook een variant komt met alleen voorwielaandrijving. Want wie gaat er nou met een coupé het terrein in?

Reacties

Meer van TopGear