Niet als wij het voor het zeggen hebben.

De Defender is een legendarisch icoon dat al over modderpaden ploeterde toen daar nog dinosauruskeutels op lagen. Tuurlijk, hij rijdt voor geen meter, maar dat maakt dus gewoon niet uit bij dat soort auto’s. Land Rover vindt echter de tijd rijp om te kijken naar een opvolger voor het oudje, en dit is hun idee van hoe die er ongeveer uit zou kunnen gaan zien. Met de nadruk op ‘ongeveer’, zegt Land Rover er voor de zekerheid bij, want dit is nog slechts een ‘onderzoek naar de uiteindelijke vorm’.

Laten we het merk dan maar meteen een handje helpen: dit wordt ‘m niet, hoor. Kijk, het is natuurlijk best een geinig boodschappenkarretje, die DC100. Leuk als vervanger van je Freelander of RAV4. Maar in de voetsporen van een geweldenaar als de Defender treden, dat gaat ‘m niet lukken. Waar zijn de zichtbare popnagels? Waar is de snorkel? En waarom zitten er banden op die op het eerste het beste kiezelsteentje hun grip verliezen?

Het is niet dat we ons vastklampen aan het verleden. Een opvolger van de Defender lijkt ons prima, maar maakt er dan een minstens zo ruig en rauw apparaat van, en niet zo’n hip plastic hokje. Just our two cents.

Reacties