Land Rover heeft 400 Heritage Edition Defenders gebouwd en dit is er een van. Al deze Defenders zijn geleverd in Grasmere Green in combinatie met amandelkleurige bekleding en stalen wielen. Daarnaast staat er op iedere Land Rover Defender Heritage Editon een badge met het kentekennummer van het eerste prototype. De eigenaar van dit model heeft gekozen voor de 90 hard top versie (een wielbasis van 90 inch), maar hij had ook kunnen kiezen voor een wielbasis van 110 inch. De ex-eigenaar is overigens niet zomaar iemand, maar daar komen we zo op terug.

01. De Land Rover Defender Heritage Edition is zeldzaam

De Heritage was een van de drie specials die werden ontworpen naarmate de productie zijn einde naderde. Land Rover heeft naast de 400 Heritage Editions ook 600 Adventures en 80 Autobiographys geproduceerd, maar wat ons betreft is dit de beste. De eerstgenoemde modellen hadden enorme wielen, een groot bagagerek op het dak en een snorkel. De twee andere modellen hadden speciaal leer en een beetje meer vermogen.

02. Hij wordt niet meer gemaakt

De Heritage, Adventure en Autobiography waren de laatste productiemodellen die van de band rolden, hiermee werd de bijna 70 jaar durende productie afgesloten. De laatste Defender rolde op 29 januari 2016 van de band.

03. Hij is zo goed als nieuw

Zo nieuw als een Defender kan zijn in ieder geval. Deze heeft maar 4.216 kilometer op de teller, dus hij is nauwelijks ingereden. Desondanks is hij voor onderhoud langs geweest bij een Land Rover dealer in Battersea voordat hij werd aangeboden. In Nederland zijn er overigens ook een aantal te vinden, met nog minder kilometers zelfs.

04. De opvolger is misschien wel een mislukking

Oké, de kans is vrij klein, maar je weet maar nooit… Het zal in ieder geval geen echte Defender meer worden. Nu maar hopen dat Land Rover de charmes van de oude Defender terug laat komen in een moderne versie die wat meer past bij de 21e eeuw.

05. Defenders behouden hun waarde

Deze Defender zal naar schatting tussen de 38.000 en 45.000 pond (43.000 en 51.000 euro) moeten opleveren tijdens de Silverstone Classic veiling op 29 en 30 juli. Toen hij nieuw was, startte de prijzen van een Land Rover Heritage Editon bij 31.591 euro, Adventures bij 49.426 euro en Autobiographys bij 70.278 euro. Elke Defender behoudt zijn waarde, maar de special editions lijken alleen maar duurder te worden. Een snelle blik op het internet laat zien dat sommige Autobiographys worden verkocht voor meer dan 70.000 pond (een slordige 80.000 euro).

06. De ex-eigenaar is een bekende acteur

We zouden er niet gek van opkijken als deze Defender meer dan 51.000 euro zou opleveren. Simpelweg omdat deze Land Rover Defender Heritage Edition in het bezit was van niemand minder dan Rowan Atkinson, misschien wel beter bekend als Mr. Bean.

Atkinson staat ook bekend om zijn liefde voor auto’s – hij was vooral dol op zijn Mclaren F1, waar hij behoorlijk wat kilometers mee maakte (zo’n 66.000). Hij maakte er ook twee crashes mee voordat hij ‘m verkocht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie