Dames en heren, de Land Rover Defender is terug. Een soort van. Dit is de Land Rover Defender Works V8 met 405 pk. Het is een hommage aan de V8-modellen van weleer en de 70ste verjaardag van Land Rover. De Land Rover Defender Works V8 is uitstekend, daar kan niet over getwist worden. Het idee voor de auto ontstond in 2014, toen de Defender nog van de productielijn je hart in rolde.

In 5,6 seconden sprint de Defender naar 96 km/u. De topsnelheid is heel verstandig begrensd op 170 km/u – wel zo veilig. Gekkenwerk? Lichtelijk, maar Mercedes boerde goed met de G-klasse met AMG-badges. Dus waarom zou LaRo niet hetzelfde trucje doen?

De V8 is gekoppeld aan een achttrapsautomaat met een sportmodus. Land Rover verbeterde de remmen, dempers en stabilisatoren. Om de 18-inch velgen zitten offroad-banden. Je krijgt led-koplampen en sportstoelen van Recaro om de rimpels van de Defender te verdoezelen.

Wat kost de Land Rover Defender Works V8?

De prijzen beginnen bij 170.000 euro zonder Nederlandse belastingen. Land Rover biedt keuze uit acht kleuren en het dak is altijd zwart. Je mag kiezen uit de carosserievarianten 90 of 110. Waarbij haast wel een vereiste is, want LaRo bouwt slechts 150 exemplaren.

Reacties

  • Cor Vulhop heeft op 17 januari 2018 geschreven:

    Ge-wel-dig

    Mijn 2e Defender, was een County 110 model, met een een V8. Die reed al geweldig. Dus denk dat deze anno 2018 helemaal het summum is :-)))

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)