Land Rover is jarig en dat willen de Britten niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ter ere van het 60-jarig jubileum komen ze met de Defender SVX op de proppen, de meest luxe uitvoering ooit. Maar wees niet bang, ook deze Defender blijft eerst en vooral een werkpaard. Reclamefotografie met vrouwelijk ‘schoon’ kan daar niets aan veranderen.

We hopen trouwens dat Land Rover geen problemen krijgt met de aanduiding SVX, want dat was in de jaren ’90 een belachelijk grote coupé van Subaru. Maar goed, van het fuifnummer worden er maar tweehonderd gemaakt, dus het zal zo’n vaart niet lopen. De Defender SVX wordt uitgevoerd in metallic zwart en is verder te herkennen aan stevige dorpelbeschermers met treeplanken, een andere grille, LED achterlichten en lichtmetalen velgen.

Het interieur is wel degelijk minder Spartaans, daarvoor zorgen in de eerste plaats voorstoelen van Recaro. Verder krijg je een navigatiesysteem van Garmin en een beter audiosysteem met een houder voor je iPod. Hoezo, werkpaard? Er komen slechts 140 exemplaren van de tweezits Defender soft-top en zestig stuks van de wat grotere stationwagen. Waarschijnlijk blijven die allemaal in Engeland.

Reacties