Wat weten sommige autofabrikanten ons soms toch lekker te maken. Maar waar je tijdens de IAA zo’n beetje struikelde over de meest buitenissige conceptcars, daar deed LandRover het net even anders.
 
Of misschien hadden ze geen andere keus dan het publiek te plezieren met dit schimmige plaatje, gepikt van een kort filmpje waarin nauwelijks iets te zien is. Blijven we dus zitten met de vraag wat dit voor auto moet gaan worden. Insiders beweren dat het een soort crossover wordt die zo rond het eind van dit decennium het levenslicht moet gaan zien. Afgaand op het filmpje, waarin deze mystery car geparkeerd staat tussen een Discovery en een Mini, mikt LandRover met deze auto op het segment dat binnenkort vorm gaat krijgen met auto’s als de Audi Q3, de X1 van BMW en de Mercedes GLK.
 
Dat betekent dat de nieuweling kleiner wordt dan de Freelander. En van alle modellen die LandRover maakt, zal deze ook het minst gericht zijn op terreinrijden. Ook de steeds scherper wordende emissie-eisen zijn voor LandRover allicht een belangrijke overweging om een relatief klein model te ontwikkelen. Daarom zou het ons niet verbazen als we in deze auto ook iets van een hybride aandrijflijn gaan tegenkomen. Laat eerst maar eens een tastbaar studiemodel zien, LandRover. 

Reacties

Meer van TopGear