Als je ons een mailtje stuurt met ‘Lego’ en ‘BMW’ in de onderwerpsregel, dan heb je meteen onze aandacht. Of nee, alleen ‘Lego’ is al genoeg. En dat het dan een motorfiets blijkt te zijn en niet een auto met een M erop, dat vinden we dan helemaal niet erg. Dit is de Lego BMW M 1000 RR, een 44,5 centimeter lang model van ‘s werelds eerste BMW M-motorfiets. Het nieuwe model verschijnt precies op tijd om op je kerstverlanglijstje te zetten, maar het zal niet onder de boom verschijnen.

Deze Lego-fiets heeft alle dingen die we graag in een Technic-setje zien: een schakelende drietraps transmissie, een werkende ophanging, drie displays om uit te kiezen, een formaat dat klein genoeg is om op de mantel te passen en groot genoeg om ontevredenheid bij je lief op te roepen. Officieel is de schaal trouwens 1:5. In de breedte meet de kleine M 1000 RR 17 centimeter. Er zit een standaard bij om de tweewieler op tentoon te stellen.

De prijs van de Lego BMW M 1000 RR

In totaal zijn er 1.920 onderdelen en hopelijk minder dan 1.080 pagina’s instructie. De prijs van de set valt relatief mee. Lego ontvangt graag 199,99 euro voor de motorfiets. De Lego BMW M 1000 RR verschijnt op 1 januari 2022 op de website van Lego en op 1 maart in andere winkels. Dat is net te laat voor kerst, al kun je proberen een tegoedbon te vragen. Het scheelt immers maar een weekje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie