Het schijnt dat er deze week een of andere Land Rover onthuld is. Grappig. Maar het nieuws waar je écht op zit te wachten, is hier. Je kunt nu een Lego Land Rover Defender bestellen. Vergis je echter niet: de Land Rover van Lego Technic is geen speelgoed. Nee, echt niet.

Net als de levensgrote versie van deze Defender, is hij gemaakt voor avonturiers die elke steen (snap je, omdat Lego) willen beklimmen. Hij functioneert bijna volledig als een echte Defender. Zo hebben volwassenen een excuus om hem te kopen. Bij ons staat ie in ieder geval hoog op het verlanglijstje.

Een onafhankelijke ophanging zal wel niet veel indruk op je maken. Waarschijnlijk ben je ook niet verrast over de werkende besturing. Maar we gaan het nu hebben over de nerdy kant van de Lego Defender. Er ligt een zescilinder onder de kap met werkende nokkenassen en kleppen. De versnellingsbak schakelt echt tussen hoge en lage versnellingen, voor de extreem steile trappen en plinten.

De Lego Land Rover Defender is geavanceerd

‘Het nieuwe transmissiesysteem heeft twee hendels om te kunnen afwisselen tussen hoge en lage versnellingen en een keuzeschakelaar voor het schakelen. De meest geavanceerde versnellingsbak van Lego tot nu toe,’ werd ons verteld.

‘Je kunt de achterbanken naar voren schuiven om de viertraps versnellingsbak te kunnen zien, de kap openen om de zescilindermotor en bewegende zuigers te zien en je kunt het reservewiel op de achterdeur bewegen om de deur open te doen.’

En je krijgt er ook nog het dakrek, de windas en de opbergdozen van het ‘Adventure Pack’ erbij.  En wanneer hij helemaal onder de modder en het zand zit, kun je hem gemakkelijk uitspuiten – een eigenschap die de nieuwe levensgrote Defender niet heeft. Goedkoop is hij, je raadt het al, beslist niet. Hij kost € 179,99. Daarin lijkt hij dus ook nogal op zijn grote voorbeeld…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)