Je weet het inmiddels: bij TopGear zijn we fan van Lego. Zo erg zelfs, dat we samen met het blokjesmerk een samenwerking zijn aangegaan om de Lego Technic TopGear Rally Car te creëren. En weet je wat nog het beste is? Hij is op afstand bestuurbaar via een app op je smartphone. De rallyauto is vanaf volgende maand verkrijgbaar. Precies op tijd voor een verlate kerst, want hij ligt 26 december in de schappen. Of vraag een cadeaubon aan een van de wit bebaarde mannen.

De Lego Technic TopGear Rally Car bestaat uit 463 steentjes en de motorkap kan open om een V6-turbomotor te onthullen. De auto komt met twee elektromotoren (een grote en een nog grotere) en een bluetooth-kastje dat verbinding maakt met je smartphone. Dit Lego-project is dus niet alleen leuk om te bouwen. Als hij klaar is en je de Lego Technic-app hebt gedownload, kun je ermee door de woonkamer scheuren.

Je kunt de auto besturen met het aanraakscherm of door je telefoon te bewegen. De app geeft je ook verschillende doelen en uitdagingen en zelfs video’s ter inspiratie. ‘De auto biedt een uitdagend bouwproject voor kinderen van 9 jaar en ouder, die van uniek speelgoed houden en geïnteresseerd zijn in hoe dingen werken’, zegt Niels Henrik Horsted van Lego Technic. Nou kids, jullie zullen de auto waarschijnlijk eerst uit de handen van de volwassenen moeten wrikken. De Lego Technic TopGear Rally Car kost 129,99 euro.

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 19 november 2019 geschreven:

    En elke abonnee krijgt er eentje gratis toch?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear