Monza Chrono is het eerste uurwerk van het nieuwe merk LEMARQ. Het internationale horlogemerk is een nieuwe ster aan het horlogefirmament dat een Nederlandse oorsprong heeft, maar wordt vervaardigd in Zwitserland. Autosport en auto’s zijn de inspiratie voor LEMARQ, snelle kenmerken zijn terug te vinden in de designs en details van de stijlvolle Monza Chrono.

Het design

Het Zwitserse ETA-uurwerk met precisie-chronograaf, geïnspireerd door klassieke en hedendaagse autosport, is de essentie van de Monza Chrono. De opvallende oranje chronograafwijzer en de drie kleinere oranje wijzers zijn gemodelleerd naar de toerentellers van iconische raceauto’s uit de jaren zeventig en tachtig. Drie kleinere wijzerplaten zijn afgeleid van kilometertellers uit sportwagens; de rand van de kast, de kroon en de chronograaf-pushers zijn getand als verwijzing naar de binnenkant van versnellingsbakken. De tachymeter op de bezel gaat tot 372,6 kilometer per uur: de hoogst gemeten snelheid ooit in een Formule 1-auto op het legendarische circuit in het Italiaanse Monza.

De uitvoeringen

De LEMARQ Monza Chrono is in drie kleuren leverbaar: wit, blauw-wit en zwart-wit. Elk van de drie kleuren is uit te rusten met een zwarte rubber band met autobandprofiel, een zwarte leren band met witte stiksels of een bijkleurende NATO-band. De LEMARQ Monza Chrono – voorzien van ontspiegeld saffierglas – is tot 100 meter waterbestendig en komt met twee jaar garantie. De prijs is € 399.

Ga voor meer informatie naar www.lemarqwatches.com.