De familie van Cas Pedaal is inmiddels veilig ondergedoken, wat betekent dat de TopGear-correspondent weer ongehinderd aan het werk kan om de waarheid boven water te krijgen. Wekelijks krijgen we van hem een nieuwsartikel dat je nergens anders zult lezen. Het bericht is gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Het was een gevalletje van de regen in de drup voor de auto-industrie. Eerst waaide het coronavirus door alle fabrieken en toen iedereen weer netjes aan het werk mocht, droogde de aanvoer van chips op en schoten de prijzen voor grondstoffen de lucht in. Dat zorgt voor problemen bij de productie, wat op zijn beurt weer zorgt voor extreem lange leveringstijden voor nieuwe auto’s.

Ducttape is de oplossing voor alles

Gelukkig is er een passende oplossing gevonden voor auto’s die niet afgebouwd kunnen worden door het tekort aan onderdelen. Een anonieme bron binnen het bestuur van een groot Duits concern doet een boekje open. ‘Het was geen makkelijke taak, maar onze ingenieurs hebben een oplossing gevonden. Zo’n 69 procent van de tekorten kan worden opgelost met ducttape en WD40’, zegt hij.

‘Als je naar onze automodellen kijkt, dan zie je gelijk dat we geen fan zijn van het wiel opnieuw uitvinden. Als iets goed werkt, =moet je het gewoon op die manier blijven doen. Bij sommige modellen gaat dat al acht generaties lang goed. Dus als je normaliter je problemen perfect kunt oplossen met ducttape of WD40, waarom hier dan niet?’

Lees ook: Uw pakket is bezorgd – maar waarover dan?

Iedereen weet immers: is het probleem niet op te lossen met ducttape, dan gebruik je niet genoeg ducttape. De oplossing is gedeeld met andere autofabrikanten en naar verwachting is de automarkt binnenkort weer helemaal de oude.

Ingenieus stappenplan

Het Duitse automerk laat weten dat het een plan van aanpak heeft geschreven van maar liefst één pagina met één vraag. ‘Zit het los en moet het vast?’ luidt die vraag. Indien het antwoord ‘ja’ is, dan moet er ducttape komen. Indien het antwoord negatief is, dan word je verwezen naar een plaatje van een busje WD40.

Maar als alle autofabrikanten de wereldwijde tekorten oplossen met dezelfde oplossing, raakt de ducttape dan niet op? ‘Nee hoor’, stelt de bron ons gerust. ‘Sowieso zoeken mensen op “duck-tape”, dus zullen ze niets vinden. Daarnaast hebben we nog een geheim plan achter de hand. Ik mag niets zeggen, alleen dat het begint met tie en eindigt op wraps.’

Volle tank benzine

Door hoge brandstofprijzen voortaan volle tank aangeven bij Belastingdienst

’Telt als vermogen’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear