Toegegeven: we doen nogal eens lelijk tegen Toyota en Lexus. Niet dat ze daar niet nadrukkelijk om vragen af en toe – neem nou die nieuwe waterstofauto van ze, die Mirai. Prachtige techniek weer, bijna net zo baanbrekend als de hybridetechnologie van de eerste Prius. Maar ze lijken het maar niet te willen leren: die eerste Prius zag er (net als al zijn opvolgers) niet uit, en de Mirai heeft nog het meest weg van de overtreffende lelijkheidstrap van die Prius. Tsjonge jonge jonge. Wat ís dat ding lelijk. Als de ontwerpers hun inspiratie hebben opgedaan bij diepzeevissen die langdurig in de buurt van Fukushima hebben rondgespookt: het zou ons niet verbazen. We gaan niet eens een plaatje van het ding plaatsen, dat kunnen we jullie niet aandoen. Als je denkt dat je het aankan: pak Google er even lekker bij. En niet gaan lopen mauwen dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Maar! Het is niet alles kommer en kwel bij de Japanners. Op de zojuist geopende Los Angeles Auto Show presenteerde Lexus namelijk de LF-C2, een onbedaarlijk fraaie studie voor een cabrio. Inderdaad, het is nog een studie, wat alleen al duidelijk blijkt uit het feit dat de LF-C2 geen stoffen of opklapbaar metalen dak heeft, maar helemaal geen dak. Een motor schittert al evenzeer door afwezigheid; allemaal van die dingetjes die eventuele kopers nog wel eens een probleempje zouden kunnen vinden. Maar dat wil weer niet zeggen dat je deze 2+2 niet serieus zou hoeven nemen: er zit wel degelijk weer zo'n soort auto van Lexus aan te komen en je kunt er met een gerust hart van uitgaan dat hij er in grote lijnen zo uit komt te zien.

En dat is fijn, want de LF-C2 maakt het je wel heel eenvoudig zijn visueel wat minder geslaagde voorganger SC430 te vergeten. Alles wat aan die auto rond en mollig was, is aan de LF-C2 scherp gesneden, snel en bijna agressief, met een hoofdrol voor die werkelijk enorme nieuwe grille die als een soort reuzen-PacMan alles wat voor hem rijdt lijkt te willen verzwelgen. Wanneer we zijn productieversie kunnen verwachten? Pfff… geen idee, maar het zou zomaar nog eventjes kunnen duren. We wachten rustig af.

Reacties

Meer van TopGear