UPDATE:

En dan nu de rest van de foto’s. Na drie uitingen van Lexus is het beeld van de LF-Ch eindelijk compleet. Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur van deze 4,30 meter lange vijfdeurs die nog de nodige extreme elementen heeft. Deze zullen volgend jaar op het productiemodel zijn verdwenen.

De auto krijgt een hybride aandrijving, maar welke motor daarvoor gebruikt gaat worden, heeft Lexus nog niet bekend gemaakt. In ieder geval kan de nieuwe Lexus straks net als de Prius over een beperkte afstand volledig elektrisch rijden

********************************************************************

 
Eerst een tekening, dan een halve foto en nu weer net een beetje meer. Het is de normale gang van zaken bij de gemiddelde autofabrikant. Maar goed, nu weten we in ieder geval weer iets beter hoe de LF-Ch concept voor een compacte middenklasser van Lexus eruit ziet.
 
********************************************************************
 
Lexus gaat kleiner en de concurrent van de Audi A3 en BMW 1-serie staat voor volgend voorjaar al op de planning. Op de komende IAA moeten we het met de LF-Ch concept doen, waarvan al eerder een schets werd vrijgegeven.
 
De volgende stap richting de onthulling is deze afgekapte foto die enigszins een beeld geeft. De vijfdeurs hatchback zonder portiergrepen erachter wordt uitgerust met hybride techniek en dat kon wel eens gunstig uitpakken met betrekking tot CO2-uitstoot, energielabel en bijtelling.
 
Wie op een compacte Lexus met een diesel zit te wachten, die zal toch echt bij een ander merk moeten gaan winkelen. Het lijkt wel alsof Lexus met tegenzin een diesel in de IS heeft gelegd, want verder zal het merk vooral op hybrides gaan inzetten.
 

Reacties

Meer van TopGear