We dachten heel even dat iemand in een kwade bui een Nissan Juke met een hakbijl had bewerkt, maar het is echt de nieuwe conceptcar van Lexus, de LF-NX. Waarbij X staat voor crossover.

Lexus wil graag een graantje meepikken in het snel groeiende mini-SUV-segment, maar we weten niet of dat ze op deze manier zou lukken. Ach, het is uiteindelijk maar een studiemodel, we kunnen er ook wel om lachen.

Uiteraard is de LF-NX voorzien van een hybride aandrijflijn – een nieuwe variant, volgens Lexus – en zijn de woorden over een 'coupé-achtige uitstraling' niet van de lucht. De lak, een tint genaamd Brushed Metal Silver, is speciaal ontworpen voor de LF-NX en is bedoeld om de indruk te wekken dat de gehele carrosserie uit een homp metaal bestaat. Een gehavende homp metaal.

In het interieur vinden we een ergonomisch verantwoord dashboard dat in twee zones is verdeeld: kijken doe je boven, bedienen beneden. Met aanraaktoetsen, wel te verstaan, via Lexus' nieuwste Remote Touch Interface. Er is zwart met geel leer, en blauwe dashboardverlichting om het geheel nog moderner en spacier te doen lijken dan het al is.

Ja, Lexus komt op termijn ongetwijfeld met een klein crossovertje. Nee, we denken niet dat ie er (precies) zo uit zal gaan zien.

Reacties

Meer van TopGear