Op diverse recente tentoonstellingen heeft Lexus al laten zien in welke richting het zichzelf wil ontwikkelen. Het merk wil in ieder geval meer sportieve F-versies lanceren en dat vinden we niet erg. Wat Mercedes met AMG kan en BMW met M, dat kan Lexus ook met F. Daarom zit er een GS-F in de pijplijn en wordt er serieus nagedacht over een LS-F, die natuurlijk net zo belachelijk is als een S-klasse AMG.
 
Nog meer dan nu het geval is, wil Lexus een volwaardige concurrent zijn van de Duitse premiummerken en dat betekent dat we in de tweede helft van 2009 een tegenhanger kunnen verwachten van de BMW 1-serie, een model dus onder de huidige IS. Van deze IS is ook een cabriolet in de maak.
 
De al vaker getoonde LF-A sportwagen krijgt een vervolg in een productiemodel, maar volgens een zegsman wordt die niet voor 2011 verwacht. Als concept heeft de nieuwe RX ook al geen geheimen meer. Tot slot gaat Lexus door met het verder ontwikkelen van haar hybride-techniek. Daarvan is zelfs een nieuwe generatie op komst.
 

Reacties

Meer van TopGear