Iedereen die de afgelopen weken ook maar in de windrichting van Utrecht keek, had last van vertraging. Door werkzaamheden aan de Galecopperbrug is een groot deel van de rijstroken in oostelijke richting gesloten. Zo reikt de fileslang met een beetje pech helemaal tot aan Gouda. Ook omliggende dorpen met sluiproutes staan in de spits muurvast. Nu blijkt dat het een stuk erger is dan het moet zijn. En het is de schuld van linksrijders.

Volgens de Rijkswaterstaat is de rechterrijstrook van de Galecopperbrug vaak helemaal vrij, terwijl je daar ook mag rijden. Mensen willen blijkbaar graag linksplakken, of ze weten niet dat ze de rechterstrook ook kunnen gebruiken. Je ziet het vaker bij de spitsstrook: er moet één schaap over de dam zijn voordat meer mensen een lege strook durven te gebruiken. Is dit verlaat karma voor de linksrijders? Of zijn er eigen rechters die een stukje terug de boel blokkeren?

De werkzaamheden zijn eerder klaar

Er is ook goed nieuws. Volgens de ANWB zijn de werkzaamheden op de A12 bij de Galecopperbrug een week eerder klaar dan gedacht. Aankomend weekend zullen de werkers hun spullen al inpakken, dat zou eerst pas 8 november zijn. Er werd vorig weekend 24 uur per dag doorgewerkt om de onderhoudswerkzaamheden op tijd af te krijgen en de vertragingen te minimaliseren.

De rechterrijstrook is lava

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie