‘Heb je deze al gezien?’, vraagt een vriend aan je hij zijn lach al bijna niet kan inhouden. Met een flinke portie argwaan geef je aan dat je de video niet kent, waarna je maatje direct de video start. Het is de dag dat je je realiseert dat je niemand meer kon vertrouwen. Nu heeft iemand de locatie gevonden waar deze ‘Ghost Car Commercial’ is opgenomen.

De Ghost Car Commercial is op verschillende accounts op YouTube te bekijken. Samen zijn deze accounts goed voor tientallen miljoenen views. De kans is dus groot dat jij deel uitmaakt van de groep mensen die voor altijd een litteken op hun ziel heeft. Wat je misschien nog niet over de video wist, is dat het origineel daadwerkelijk een reclame is geweest.

Het Duitse merk K-Fee maakt energiedrankjes op basis van koffie, maar dan met ontzettend veel cafeïne erin. Geen enkel ander drankje in Europa heeft meer cafeïne dan K-Fee. Tussen 2004 en 2005 lanceert het bedrijf negen reclamespotjes met eenzelfde thema. De video’s moeten hetzelfde gevoel geven als het nuttigen van het drankje.

De locatie van de Ghost Car Commercial

Dit specifieke geval van de auto die achter een boom verdwijnt, is een hit. Nu, bijna twintig jaar na de productie, heeft iemand op Twitter geprobeerd te achterhalen wat de locatie is van de beruchte internetvideo. ‘Het heeft me meer dan 150 dagen gekost met meerdere mensen die met hebben geholpen. Onthoud: geef nooit op’, schrijft de GeoRainbolt (die je misschien kent van Insta of Twitter).

Schijnbaar is de video opgenomen in Californië. Om nog specifieker te zijn, is het gefilmd op Elwood Road in het plaatsje Kings Canyon Joint Unified. Als wij er op Google Maps rondkijken, krijgen we het nog benauwd. Nu maar hopen dat er niet een bepaald wezen achter een van de bosjes schuilgaat. Heb je nog steeds geen idee waar we het over hebben? Kijk dan hier beneden de Ghost Car Commercial.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)