Een lagere vanafprijs van 55.095 euro is niet het enige dat Lotus aan de Europa heeft gewijzigd. Maar het zal wellicht helpen om het matig verkopende model in wat grotere aantallen aan de man cq. vrouw te brengen.
 
Er staan vanaf juni niet één, maar twee varianten van de Europa op het lijstje bij Lotus, een betaalbare instapversie en de extra sportieve SE. Bij de laatste wordt de 2 liter Opel-motor nog wat extra opgewaardeerd, levert dan 225 pk en een koppel van 300 Nm. In slechts 5,7 seconden sprint de vedergewicht naar de 100 km/u en daar waar het legaal toegestaan is kan de Europa worden uitgelaten tot 230 km/u. En daar waar de wet het niet toelaat, kan het natuurlijk ook!
 
De SE krijgt nog wat meer extra’s zoals nieuwe wielen met bredere banden (17 inch voor, 18 inch achter) en grotere remmen. In het kleine interieur weet Lotus maar liefst vier huiden kwijt te raken door alles wat je maar kan zien met leer te beplakken. De basis Europa heeft die ‘luxe’ niet, maar krijgt wel standaard een tweede airbag en een startknop. Hoi, hoi, hoi…

Reacties