Kijk even goed naar de foto’s. Wat zie je? Neem je tijd maar. Wat zeg je? Opel Speedster? Nee, fout. Wij trapten er ook in: het is een Lotus Exige met een neustransplantatie. Gek, hè? Wacht maar tot je de achterklep opendoet. Of verwijdert. Wij snappen ook niet helemaal hoe dit creatuur werkt. Verder dan ‘het werkt zeer goed’, komen wij niet. Want achter de bestuurder ligt de motor uit een Ferrari 355. Een Lotus Exige met Ferrari-V8, dus.

De Ferrari-V8 heeft acht individuele gaskleppen, ook wel ITB’s genoemd. De acht goddelijke kelken klinken ongetwijfeld nog beter dan het geluid van een reddingshelikopter als je gestrand bent op een onbewoond eiland met Zanger Rinus. Minder comfortabel zijn de vederlichte koolstofvezel stoelen. Lekker boeiend: je kunt er geen lange stukken mee rijden, want de Lotus Exige met Ferrari-V8 staat niet op kenteken. Of je moet er langeafstandsraces mee gaan rijden. In dat geval: succes. Altijd beter dan met Romana op de scooter.

Volgens de advertentie zit er bijna 60.000 euro aan onderdelen in de Opel Exige Ferrari Dinges. De verkoopprijs zit ook iets onder de 60.000 euro. Koopje dus. Oeter oeter oeter…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear