Lotus verrast vriend en vijand in Genève door voor het eerst het dak van een Exige af te trekken. Dan houd je toch gewoon een Elise over, zou je zeggen. Niet in dit geval: de betreffende Exige is namelijk een S, met die gierende 3.5 V6 aan boord dus. Een open Exige met V6, hoe lekker wil je het hebben?

Uiteraard weegt ook de Exige S Roadster minder dan de gemiddelde puntenslijper en komt ie met 340 pk’tjes dus onbehoorlijk hard van z’n plek: van 0 naar 100 km/u gaat ie in slechts 4 seconden, en al na 8,5 seconden heeft ie de 160 km/u aangetikt. Z’n top bedraagt 233 km/u. Je kunt het hardcore roadstertje ook nog eens voorzien van een Race Pack, waarmee instelbare schokdempers (keihard of nog keiharder) en een launch control-setting gepaard gaan, en je moet aangeven of je liever een comfortabel of een gestript interieur wilt hebben.

Je kunt de Exige S Roadster bestellen met een handgeschakelde zesbak (doen doen doen!) of met een geautomatiseerde SPS-flipperkast. Tot slot doen we net alsof het je iets kan schelen en melden we ook nog even dat de handbak een gemiddeld verbruik van 10,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 236 g/km laat noteren.

Reacties