Er zijn altijd wel liefhebber die niet tevreden zijn met ‘gewoon’ een Lotus Exige. Dan maar een Exige Scura of Stealth bestellen die alleen al extra opvalt door zijn matzwarte lak met zijdeglans racestrepen die midden over de auto lopen.
 
Vaker zagen we op tentoonstellingen auto’s in een matte lakkleur, maar Lotus krijgt met deze Scura toch een soort van primeur op een seriemodel. Nu is een Lotus al geen zwaargewicht, en toch probeert het merk de weegschaal nog minder te laten doorslaan. De dikke achterspoiler, frontsplitter en luchtinlaten aan de zijkanten zijn van koolstofvezel.
 
Met zijn 260 pk motor katapulteert de auto zich in 4,1 tellen naar de 100. Speciale elementen aan deze Exige Scura zijn de instelbare schokdempers, variabele tractiecontrole en zelfs launch control. Over katapulteren gesproken!
 
We spraken zojuist over een seriemodel, maar die serie blijft bij deze speciale Lotus beperkt tot 35 stuks. Een beetje onduidelijk is hoe de auto dan heet, Lotus heeft twee identieke persberichten opgesteld waarin alleen de namen Scura en Stealth worden gewisseld!

Reacties