Je staat er allicht niet dagelijks bij stil, maar in Australië maken ze ook auto’s. Lotus heeft er bijvoorbeeld een eigen productietak. En laten ze daar nu het plan hebben om de snelste Lotus Exige ooit te bouwen.

Jammer is alleen dat die Lotus Exige Sport 240 alleen bestemd is om de plaatselijke kangoeroepopulatie en backpackers de stuipen op het lijf te jagen. Eigenlijk een saai nieuwtje, dus. Maar toch is het weer aardig omdat we op deze manier kunnen vertellen dat Sydney in oktober de gastheer is voor de Australian International Motor Show.

Toch is deze Lotus Exige wel iets aparts. De extra rappe variant beschikt over een sperdifferentieel op de achteras en is voorzien van systemen als Launch Control en een instelbare tractie controle. En wat wel heel aardig is, is dat de airconditioning automatisch afslaat op het moment dat je met je gaspedaal aangeeft haast te hebben. En met een auto als de Lotus Exige heb je altijd haast, aangezien je kunt beschikken over 240 pk. Daarmee snelt de sportieveling in 4,2 seconden naar 100 km/u. En met een topsnelheid van 249 km/u heeft ook de gewone Exige S het nakijken, want die moet bij 238 km/u de handdoek in de ring gooien. Maar goed, daarvoor moet je dus helemaal naar Australië.

Reacties