Ondanks alle hoempapa van een paar jaar geleden heeft Lotus al even geen nieuwe modellen geïntroduceerd. Dat kun je jammer vinden. Of je kunt blij zijn dat ze zich, in plaats van te proberen om SUV's te ontwerpen, concentreren op dat waar ze echt goed in zijn: dingen lichter en sneller maken. Dingen zoals deze Exige Sport 350.

Ja, hij ziet er nog steeds ongeveer hetzelfde uit als een halve eeuw geleden, maar hij verloor ten opzichte van de vorige Exige S ruim 50 kilo. Ieder onderdeel werd bestudeerd en zo kwam men onder andere met een lichtere accu, lichtere motorsteunen en een lamellenpaneel in plaats van de achterruit. Daarnaast is er een sterk verbeterd onderstel, nieuwe retro-ruitjesbekleding en een lichtere en preciezere zesbak met opengewerkt, TicTac-verpulverend mechaniek. Een automaat is een optie, maar kom op zeg.

De Exige Sport 350 weegt nu 1.125 kilo (1.115 als je nog wat lichtgewicht opties selecteert), en met een 350 pk sterke 3,5-liter supercharged V6 betekent dat 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een top van 274 km/u. Vanaf februari 2016 is de Exige Sport 350 te krijgen, in maart volgt de roadster. In Duitsland beginnen de prijzen bij 74.000 euro; reken in Nederland maar op een ruim tonnetje.

Reacties