Persoonlijk hebben wij altijd een voorkeur gehad voor Dinky Toys en Matchbox, maar de autootjes van Hot Wheels hebben ons vroeger ook wel kunnen bekoren. Eigenlijk is het nauwelijks voor te stellen dat dat merk ook alweer veertig jaar bestaat.

Bij Hot Wheels zijn ze echter druk met het naderende 40-jarig jubileum. En dus kreeg een aantal autofabrikanten het verzoek om een miniatuurauto te ontwerpen waarin alle karaktereigenschappen en de filosofie van een merk zichtbaar moesten zijn. Het designteam van Lotus is die uitdaging serieus aangegaan, en kwam op de proppen met dit bijzonder fraaie Hot Wheels Concept.

Tijdens de jaarlijkse SEMA show voor tuners werd het speelgoed van Lotus uitgeroepen tot winnaar. En dus kunnen we volgend jaar een versie in een schaal van 1:64 tegemoet zien. En natuurlijk zijn we benieuwd of er ook zo’n frictiemotor in dit autootje zit. In dat geval konden de spoilers en al die andere aërodynamische fratsen wel eens nodig zijn. Kerstmis komt dit jaar echt te vroeg.

Reacties

Meer van TopGear