Lotus heeft de legendarische Elan Sprint gebruikt als inspiratiebron voor een jubileumversie van de Exige Sprint.

Met deze in two-tone geel uitgevoerde Exige wil Lotus even stilstaan bij het feit dat de productie in Hethel veertig jaar geleden op gang kwam. Dan zijn ze eigenlijk een jaartje te laat, want volgens onze informatie begon die productie in 1967.

Maar goed, toch is er blijkbaar reden voor een fuifnummer. En dat is dus de Exige die in exact dezelfde kleurstelling is uitgevoerd als de Elan Sprint uit 1971. Het blijft echter niet bij de speciale lak. De feestelijke Exige beschikt ook over een nieuw performance pack en nog een aantal andere details. De rest blijft hetzelfde.

Dat betekent bijvoorbeeld lichtgewicht aluminium velgen en een interieur met airco en met leder beklede kuipstoelen. Maar het betekent ook een acceleratie van 0 tot 100 km/u in zo’n 4 seconden, en een topsnelheid van 235 km/u. Jammer is alleen wel dat er slechts veertig van deze gele Lotussen worden gebouwd. En die hebben ook nog eens allemaal het stuur aan de verkeerde kant, en zijn bestemd voor verkoop in Engeland en Ierland. Laten we dan maar roepen dat we geel niet mooi vinden.

Reacties