Het is allang geen geheim meer dat Lotus plannen heeft voor een opvolger van de Esprit, de supersporter die zich tot een jaar of drie geleden ophield in de bovenste regionen van de auto-industrie. Toch is daar nu wat verwarring over ontstaan.

Mike Kimberly, die in de Verenigde Staten de scepter over Lotus zwaait, heeft in een interview laten weten dat een eventuele nieuwe Esprit niet het vlaggenschip van Lotus wordt. Voor het kroonjuweel van Lotus zou namelijk een compleet nieuwe superauto in de steigers staan. En die zou rond 2010 op de markt moeten verschijnen.

Kimerly liet gelijk maar even weten dat Lotus de productie de komende jaren bijna wil gaan verdrievoudigen. Op termijn moet de totale productie worden opgeschroefd naar zo’n 8.000 Lotussen, vergeleken met de 2.875 exemplaren van vorig jaar. Belangrijk daarvoor is de auto die nu nog onder de codenaam Project Eagle door het leven gaat. Dat is dan weer een 2+2 coupé die tussen de Lotus Elise en de opvolger van de Esprit moet komen.

De wedergeboorte van de Esprit laat trouwens nog altijd op zich wachten vanwege problemen met de aandrijflijn. Lotus heeft voor een andere motor moeten kiezen, waardoor de introductie van de nieuwe Esprit een jaar is vertraagd. We houden echter moed, daar laten we ons niet door kisten.

Reacties

Meer van TopGear