Eindelijk weer eens wereldnieuws bij Lotus. Na 13 jaar komt de fabrikant met een nieuw model, voorlopig nog project Eagle genaamd. Volgende week op de British Motorshow onthult de fabrikant de 2+2-zitter en maken ze ook de definitieve naam bekend.
 
Wat mogen we verwachten van de nieuweling? Nou, in ieder geval dat ie sneller een ronde over de Nürburgring aflegt dan de Elise en dat de koets zich op hoge snelheid stabieler gedraagt dan de Exige. Voor de aandrijving zorgt een 3,5-liter V6-motor goed voor 280 pk, die mooi in het midden van de carrosserie is geplaatst.
 
Behalve in 2+2-configuratie kun je de nieuweling straks ook bestellen als pure tweezitter. Lotus laat dan de twee achterstoelen achterwege en de ´overgebleven´ ruimte gaat vervolgens dienst doen als extra bagagecapaciteit voor bijvoorbeeld een golftas. Jawel, de nieuwe maatstaf in autoland tegenwoordig.
 
De productiecapaciteit in de fabriek is beperkt tot 2.000 exemplaren op jaarbasis en naast de dichte versie komt Lotus in een later stadium ook met een cabriolet en een ultrasportieve variant op de proppen.

Reacties

Meer van TopGear