Journalisten moeten over werkelijk alles kunnen schrijven en zijn natuurlijk niet op elk gebied een expert. Als wij over make-up zouden schrijven, zou het ook spaak lopen. We weten dat eyeliner direct op je oogballen moet, meer ook niet. Maar één expert om zijn of haar mening vragen, lijkt ons niet te veel moeite. Anders krijg je dit.

NBC New York verslaat een ‘ronduit gevaarlijke’ en ‘nieuwe’ trend: het aanbrengen van ‘straight pipe exhaust’-modificaties. Het is volgens de nieuwszender een nieuwe (haha) manier om uitlaten luider te maken, zodat ze klinken als geweerschoten. Volgens het voertuigwetboek van New York is het modificeren van uitlaten om meer geluid te maken illegaal.

Het is gevaarlijk volgens de nieuwszender omdat er vlammen uit de uitlaat komen en de herrie een menigte in paniek kan laten raken. Bovendien kan het geweerschoten-detectiesysteem van de politie in de war raken van de luide knallen. Gegronde argumenten, wellicht, maar door het monteren van een andere uitlaat een ‘nieuwe trend’ te noemen, zet je jezelf voor schut.

Overigens is het gros van het uitlaatgeweld dat ze laten zien niet enkel een kwestie van een rechte uitlaat monteren. Er zijn talloze manieren om de auto te laten vlammen en klappen, zoals een anti-lagsysteem monteren, of een aftermarket toerenbegrenzer. Zelfs met enkel een nieuw uitlaatspruitstuk komen sommige auto’s al een heel eind.

Sterker nog: diverse auto’s kunnen vanuit de fabriek al flink klapperen. Denk maar aan de producten van BMW’s M-divisie of de dwaze Quadrifoglio-gebakjes van Alfa Romeo. En dan hebben we het nog niet eens over het spul waarmee Jaguar op het feestje komt. En het feit dat ze het in het land van de hotrod-cultuur een ‘nieuwe trend’ noemen, daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken, toch?

Luide uitlaten: de video van NBC

De trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)