Obscure Aziatische fabrikanten hebben het licht gezien: MPV’s, daarmee kunnen ze de wereld veroveren. Onlangs kwam het Chinese Landwind al deze kant op met de CV9, en nu is er het Taiwanese merk LuxGen. Nooit van gehoord? Je bent niet de enige.

LuxGen pakt het meteen groots aan en rust hun LuxGen7 MPV uit met allerlei maffe gadgets. Het onboard-computersysteem, dat samen met HTC werd ontwikkeld, regelt onder andere je telefoon, audio/video en navigatie. Bovendien krijg je ook Eagle View, een systeem waarmee je 360 graden om je heen kunt kijken, evenals Night Vision en dodehoekwaarschuwing.

Een motor heeft ie ook: een 2.2 MEFI, wat staat voor multi-electronic fuel injection. Multi-elektronisch, we zijn benieuwd hoe dat werkt. Erachter hangt een vijftraps automaat. Dankzij een turbo levert de motor 175 pk, en het koppel wordt op een aparte manier opgegeven: 28 kg/m. Hoeveel Nm dat is weten we niet, maar het kan ons eigenlijk ook niet zoveel schelen.

De LuxGen7 MPV komt vooralsnog niet naar de Benelux. Wanneer het wel zo ver is, beloven we het van de daken te schreeuwen.

Reacties