Onze vaste correspondent Cas Pedaal komt wekelijks met unieke verhalen die ‘wel erg dichtbij komen’ of ‘waar je gedachten naar uitgaan’. Zoals altijd zijn de stukken op feiten gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

‘Ik vertelde afgelopen week nog aan m’n ouders dat hij de perfecte vriend was. Toen wist ik nog niets van zijn schaduwkant’, vertelt een duidelijk aangeslagen Lynn Kerbaan. ‘Nu ik erover nadenk, waren de signalen er wel, maar misschien wilde ik ze gewoon niet zien.’ Lynn kwam erachter dat haar ‘keurige’ vriend een dubbelleven leidt: hij rijdt opzettelijk onnodig links.

Twee jaar lang kon haar vriend de schijn ophouden en leek hij de perfecte partner, maar in het diepste geheim was hij een absolute verkeersaso. Hoe heeft het zó lang kunnen duren? ‘Onze ouders wonen hier in het dorp en als we naar de stad gaan, dan rij ik meestal’, zegt Lynn. Dat autorijden hem zo weinig interesseerde, was volgens Lynn al een voorteken.

Toen Lynn haar knie blesseerde, moest haar vriend wel rijden. Blijkbaar kon hij de schijn niet meer ophouden en ging hij na het invoegen in één keer helemaal naar links. ‘Toen ik hem confronteerde met zijn weggedrag, zei hij dat hij het wist, maar dat het hem gewoon niet interesseerde. “Als ik nu naar rechts ga, moet ik toch zo weer naar links”, was zijn argument’, verzucht het slachtoffer.

‘We hebben maar liefst 15 kilometer links gereden. Het waren de langste tien minuten van mijn leven. Het ergste was dat hij ook nog eens te zacht reed’, zegt Lynn. Inmiddels is de relatie verbroken. ‘Ik weet niet of ik ooit nog iemand kan vertrouwen.’

Ook de buren van het stel wisten van niets. ‘Nee, we hadden het nooit verwacht. Het lijkt zo’n aardige kerel altijd, zo vriendelijk. Maar als je opzettelijk links blijft rijden en het je niet boeit dat je andere mensen in de weg zit, dan ben je een slecht mens. Ja, het komt wel erg dichtbij zo.’

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Bram heeft op 10 september 2023 geschreven:

  Ooit van onnodig rechts rijden gehoord? Dat is op een half lege 5 baansweg 500 meter achter een vrachtwagen rijden om vervolgens weer 2 banen naar links te gaan om de inhalende vrachtwagens voor bij te gaan, en vervolgens weer helemaal naar rechts te gaan. En dan vervolgens moeten uitleggen waarom ze zoveel km’s hebben gemaakt…

  Reageer
 • Bert heeft op 9 september 2023 geschreven:

  Gruwelijke hekel aan linksfahrer op linkse schnellfahrstreife. Zouden zonder vorm van proces gestraft moeten worden. Alle gekheid op een stokje: goede kennis van ons nodigde ons uit voor etentje, theater en borrel achteraf. We werden opgehaald. Rijdt deze op zaterdagavond een afstand van 40 km snelweg met 80 op de snelweg. Dit leidde vaak tot geknipper en rechts ingehaald worden. Tot mijn verbazing wees hij hen terecht. Tijdens het eten daar wat van gezegd. We zijn met de taxi teruggegaan. Vervelend om pas na 20 jaar er achter te komen dat droeftoeters dichterbij kunnen zij dan je voor mogelijk hield.

  Reageer
 • Kevin heeft op 2 augustus 2023 geschreven:

  Hoezo is links rijden ooit onnodig als er rechts alleen maar vrachtwagens rijden?

  Reageer
 • Danny heeft op 31 juli 2023 geschreven:

  Haal het kopje satire maar weg hoor.
  Vreselijk voor die meid.

  Reageer
 • Kevin heeft op 30 juli 2023 geschreven:

  Het is satire, maar de werkelijkheid komt dichter in de buurt dan we denken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie