Vergis je niet, dit bericht schrijven we niet voor jou. Het is puur eigenbelang. Want hopelijk leest een bekende van de redactie mee, bijvoorbeeld een gezinslid, een gulle vriend of iemand uit het verleden die nooit meer spreken en op zoek is naar een goed aanknopingspunt om weer in contact te komen (en ja: dit is het moment). Als dat zo is: dit is een niet-zo-subtiele hint voor een kerstcadeau. Ook al komt de Mack-vrachtwagen van Lego pas 12 januari uit. Je regelt het maar.

We herleven direct jeugdtrauma’s (onze jeugd was niet zo zwaar) met de woorden: ‘Ja leuk, Lego. Je betaalt 149 euro, zet hem in elkaar en kijkt er daarna nooit meer naar.’ Nou, Gerard, bij de Mack-vrachtwagen van Lego is dat niet het geval. Het is namelijk een 2-in-1-bouwset. En je bent niet eens m’n echte vader.

De meest iconische vorm is de Mack Anthem met zijn lange neus. Achterop de Mack hangt een trailer met een container en twee kraanarmen. De combinatie is 83 centimeter lang. Ben je klaar voor de nosejob, bouw je de blokjes om tot een Mack LR-vuilniswagen. Beide vormen hebben een bewegende zescilindermotor, achterwielaandrijving en sturende voorwielen.

Het bestelnummer is ‘Lego Technic 42078 Mack Anthem’. We beloven heel verrast te doen als we ‘m op eerste kerstdag uitpakken. Echt.

Reacties

  • vd merwe heeft op 11 december 2018 geschreven:

    waar kan ik de bouw instructie vinden voor de mack lr heb de doos in mijn bezit bouw nu de mack container wagen

    Reageer
  • Adriaan heeft op 14 december 2017 geschreven:

    Ik heb zelf ook een kapitaal aan technisch lego staande. Het kenmerk van technisch lego was toch altijd al dat je 2 mogelijke voertuigen kon maken van 1 setje?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear