Makkelijk kruimels en zand uit autotapijt krijgen

Werkt de stofzuiger niet goed genoeg?

Makkelijk kruimels en zand uit autotapijt krijgen
Foto('s): TopGear

De lak glimt hard genoeg om te vragen wie de mooiste van het land is en het dashboard is drie tinten donkerder nu al het stof is opgeveegd. De auto is perfect schoon, op die irritante randen van het tapijt na. Het maakt niet uit hoe hard je met de stofzuiger over de hoekjes ragt, die laatste kruimels en korrels gaan niet weg. De doorgewinterde beunhaas pakt gewoon een busje zwarte verf en maakt alles mooi zwart, maar dat is eigenlijk niet de manier. Je kunt aan de gang met een tapijtreiniger, een speciale borstel of allemaal dure middeltjes met bijzondere geurtjes. Maar er is een makkelijkere manier om kruimels en zand uit het autotapijt te krijgen. Met name in de hoekjes.

Als je echt de laatste zandkorrels uit het autotapijt wil halen, dan moet je even een compressor regelen. Het liefst zo eentje met een blaaspistool erop. Misschien kun je er eentje lenen of wellicht kun je op zaterdag even langsrijden bij een bevriende garagist. Hou de stofzuiger bij de hand en zet de perslucht op het hardnekkige vuil. Zorg wel dat je je mond dicht hebt en het liefst een bril voor op je neus. De perslucht blaast de korrels zonder problemen vrij zodat je ze eenvoudig kunt opruimen. Alleen vliegen ze met een beetje pech alle kanten op, dus je moet wel alles hierna goed stofzuigen. Maar als je eenmaal klaar bent, is het écht spic en span.

Schakelen zonder koppelingFoto('s): Volkswagen USA
Wat raar, de pedalen zien er heel anders uit

De perslucht werkt ook goed om de laatste zooi uit de bekerhouders of andere kieren te krijgen. Of het stof dat op de roosters van je ventilatie staat. Eigenlijk op alles waar je slecht bij kunt, zou je eens het blaaspistool kunnen zetten. Pas wel op met de luchtslang: laat deze niet langs de lak of andere kwetsbare plekken schuren. En als je toch bezig bent, zet je banden op de juiste spanning. Mocht je vrije toegang hebben tot een blaaspistool, dan komt dat ook van pas met het zelf polijsten van je auto. Nadat je de auto gewassen hebt, kun je met de compressor de laatste druppels uit kieren en naden blazen.

Reacties
 1. Jean zegt op 26 september 2020 om 13:55:

  Of je haalt gewoon een busje perslucht bij de action 🤷🏻‍♂️

 2. Hugo zegt op 25 september 2020 om 21:00:

  Dit doe ik al jaren met al mijn autos

  • Aad zegt op 27 september 2020 om 13:45:

   Verhelderend

  • Ruud Bakker zegt op 25 september 2020 om 21:42:

   Ik ook! Niets nieuws onder de zon.

 3. Des zegt op 25 september 2020 om 15:14:

  Voor de bekerhouders kun je het beste een potje speelgoed slijm gebruiken. Werk als een trein

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken