Man brakecheckt vrachtwagen, eet bullbar

De Mazda 6 kreeg een duw door zijn domme actie

brakecheck
brakecheck

Speel stomme spelletjes, win stomme prijzen. De bestuurder van deze Mazda 6 wint de hoofdprijs – wat had je dan verwacht, als je een vrachtwagen met een bullbar een brakecheck geeft? Het gebeurde gisternacht rond 01:00 uur ergens in Nederland. De vrachtwagen haalt een collega in en geeft nog extra gas om de andere combinatie in te halen, maar het schiet de chauffeur van de Mazda 6 allemaal niet genoeg op.

Het is niet te zien hoe hard de Mazda kwam aan rijden of hoe hard hij moest remmen voor de vrachtwagen, maar we kunnen gerust stellen dat deze reactie overdreven is. Tot tweemaal toe gaat hij vol in de ankers voor de vrachtwagen (ironisch, want was dat niet juist waardoor hij zo boos was?) en de tweede keer is het raak. De Mazda 6 krijgt een duw van de bullbar en rijdt daarna compleet overbodig een hek uit de grond naast de snelweg. ‘Het mooiste: meneer was zelf beroepschauffeur’, schrijft de bestuurder van de vrachtwagen.

Man doet een brakecheck bij een vrachtwagen

Werkt de video niet? Klik dan hier

Reacties
 1. Hasan zegt op 18 maart 2020 om 11:34:

  Schuld van Mazda zo’n vieze en kut mensen verdienen het! Hij moest maar lekker normaal rijden niet stoer doen en remmen uit het niet dus Wouter niet dom doen om andere kanten te verdedigen

 2. Erikje zegt op 18 maart 2020 om 07:07:

  Vrachtwagen haalde snel in en das goed maar, je ziet hier niet hoe hard de mazda misschien in de ankers moest. Vaak is het voor de vrachtwagen ‘n kleine moeite om zijn inhaalactie even uit te stellen maar flikkeren ze hem gewoon voor je neus. Hierdoor geven ze een “goede” vrachtwagenchauffeur wel ‘n slechte naam. Ik zeg: algeheel inhaalverbod op tweebaans wegen. Opgelost!

  • Harold zegt op 24 maart 2020 om 08:53:

   Jij bent zeker nog nooit met een vrachtwagen de weg op gegaan om je brood te verdienen? Heb je enig idee hoe lastig sommige situaties in te schatten zijn in het donker? Enig idee hoeveel mensen veel sneller rijden dan toegestaan? Enig idee hoeveel het op jaarbasis kost om elke keer ruim 40 ton af te moeten remmen en weer op gang te brengen voor ongeduldige mensen zoals jijzelf?
   Probeer jezelf eens te verplaatsen in een ander, dat is waar het verkeer om gaat. Als we dat met elkaar doen dan is het een stuk veiliger en plezieriger onderweg. Vergeet niet dat we allemaal mensen zijn…

 3. Knauf rudy zegt op 17 maart 2020 om 21:32:

  Der in knallen, zullen zich altijd herinneren

 4. Jort zegt op 17 maart 2020 om 18:56:

  A59 Li 108,8
  Dat is bij Sprang Capelle/Waalwijk
  (Da’s in de buurt😆)

 5. Thomas zegt op 17 maart 2020 om 09:14:

  normaal doen was zeker geen optie voor de Mazda…

  • Wouter zegt op 17 maart 2020 om 19:41:

   Wel appart van de vrachtwagen chauffeur dat hij bij de 2e keer ook geen moeite neemt om te remmen maar liever er vol in rijdt, lol!

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken