Als je besluit niet naar het toilet te gaan ‘omdat er toch geen file zal staan’, sta je geheid in de file – daar bestaat ongetwijfeld een natuurkundige wet voor. Deze Belgische man overkwam vermoedelijk hetzelfde, want hij moest zich extreem haasten om op tijd de troonzaal te bereiken.

De man werd geflitst met een snelheid van 98 km/u binnen de bebouwde kom. Laten we er even van uitgaan dat dit de snelheid na de correctie is, dan reed de man minimaal twee keer de toegestane snelheid. ‘Ik moest dringend naar het toilet, daarom dat ik mij zo gehaast heb’, verklaart de hardrijder volgens HLN tegenover de rechter.

‘Dit was ook absoluut niet zijn normale rijgedrag’, verdedigt de advocaat van de overtreder. ‘Mijn cliënt rijdt heel wat kilometers per jaar maar heeft nog een blanco strafblad. Ik durf dan ook om de grootste mildheid te vragen voor hem.’

We spoelen door naar de uitspraak. De rechter had geen boodschap aan de verdediging. De man kreeg een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van 45 dagen. Hopelijk heeft ie een potje voor dit soort onvoorziene uitgaven. Of de man zonder ongelukjes het toilet bereikt heeft, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear