Tijdens een verkeerscontrole in en rond Winterswijk heeft de politie vandaag een wel heel opvallende auto van de weg gehaald. Op de voorruit van de auto was een sticker geplakt met de tekst ‘I can’t see, shit!’.

Werd het niet gewaardeerd door de politie?

De politie was inderdaad alles behalve blij met de bijzondere voorruit sticker. Tijdens de controle bleek namelijk dat de stickers een te groot deel van het zicht belemmerde. Dat zou dus gevaarlijk zijn. ‘Het is inderdaad niet moeilijk om te raden waarom mijn collega’s deze auto een volgteken hebben gegeven’, vertelt wijkagent Berend Jager. ‘De bestuurder vroeg er zelf om.’

De man moest de sticker van z’n ruit af plukken maar kreeg daar geen boete voor. Wel kreeg hij een boete omdat hij een nieuwe keuring moest laten doen bij de RDW vanwege een nieuw motorblok.

Wil jij ook zo’n bijzondere voorruit sticker?

Dan zouden wij ‘m niet op de vooruit doen… Deze stickers zijn namelijk overgewaaid uit Amerika, waar ze vooral op driftauto’s zaten. Dat betekent dat ze niet op de openbare weg mochten met deze sticker en dus niet bang hoefde te zijn voor een politiecontrole. De stickers zijn vooral populair onder Halfordsbezoekers in Amerika en Nederland.

Dus plak ‘m op een muur, in de garage of op een driftauto, maar niet op de voorruit van je dagelijkse vervoer.

Foto: Politie Winterswijk centrum

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie