We hebben normaal een kleine hekel aan staande foto’s, maar in dit geval kon het ook bijna niet anders. De politie in het Duitse stadje Saarlouis zette gisteren deze Peugeot Partner aan de kant vanwege een te hoge lading. De bestuurder had het voor elkaar gekregen om een volledige palmboom rechtop in de auto te zetten. Helaas dwarsboomde de politie de plannen van de 55-jarige man en mocht hij op deze manier niet doorrijden.

Volgens de Polizei werd de maximale laadhoogte van 4,2 meter ruim overschreden. De bestelauto is zo’n 1,8 meter hoog, dus ga er gerust van uit dat de palm meer dan 6 meter hoog is. Misschien nog indrukwekkender: de man heeft blijkbaar ter plekke de boom kunnen uitladen en kunnen overladen in een grotere bestelbus, waarin het ding liggend vervoerd kon worden. Wel is er een onderzoek ingesteld naar de verkeersovertreding van de man. Zijn rijbewijs is in ieder geval niet geschorst (haha).

Maximale hoogte auto’s in Nederland

In Nederland mag een auto maximaal 4 meter hoog zijn en dat geldt ook voor de aanhanger. Hou er rekening mee dat je zeker niet onder elke brug door kunt en parkeergarages kun je al helemaal vergeten. De maximale breedte is trouwens 2,55 meter voor een personenauto, en dat geldt ook voor de aanhanger erachter. Een lading mag maximaal een meter uitsteken achter het voertuig zonder markering. Met markering is dat vijf meter vanaf het hart van de achteras, zo meldt ANWB.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear