Volgende keer als jij na het oprapen van een paarse envelop boos iets mompelt over struikrovers, denk dan even hieraan. Het kan namelijk altijd erger. Alhoewel, dit geboefte had het waarschijnlijk wel verdiend. Volgens 1Limburg stak een man in de nacht (doe je ook alleen als je iets te verbergen hebt, toch?) van dinsdag op woensdag de grens met Nederland over. Een van de wegcamera’s signaleerde het kenteken van de bestuurder en de politie werd gewaarschuwd.

Hij werd namelijk gezocht vanwege een ontnemingsmaatregel. Als een rechter vindt dat jij je centen niet eerlijk hebt verkregen (bijvoorbeeld door oplichting of handel in verboden middelen), dan moet je het geld terugbetalen. Heb je dat geld niet meer, dan moet je de bak in. In het geval van deze bestuurder moest hij 1.080 dagen brommen als hij niet kon betalen.

Op de snelweg A76 zette de politie de man aan de kant. Hij had wel geld bij zich, maar niet genoeg om het openstaande bedrag van 1.500.000 euro te voldoen. Hij werd meegenomen en in de bak gegooid. De reden achter de maatregel is niet bekend, zo meldt 1Limburg.

(Foto ter referentie)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear