Een van de medewerkers vragen om de bandenspanning van de bedrijfsauto te checken, is normaal gesproken niet iets om je druk om te maken. Toch had dit ogenschijnlijk eenvoudige klusje bar slecht kunnen aflopen. De medewerker dacht dat de cijfertjes in de boordcomputer procenten waren in plaats van luchtdruk in PSI. Zo probeerde hij de banden op te pompen tot 100 procent. En 100 PSI, dat is bijna 7 bar luchtdruk.

De eigenaar van het bedrijf vertelt aan The Drive dat zijn medewerker hem belde met de boodschap ‘hé baas, ik ben bezig met het regelen van de bandendruk. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar hij gaat niet tot 100 procent!’. Toen de baas een fotootje kreeg van de medewerker belde hij dat hij als de wiedeweerga uit de buurt moest gaan van de auto.

De bandenspanning is drie keer hoger

Een typische autoband pomp je op tot ergens rond de 2 bar, of 30 PSI. Vaak nog iets meer, maar dit verschilt uiteraard per auto en per band. De bandendruk van de Jeep Cherokee (foto van de Ram hierboven is ter referentie) was dus drie keer hoger dan de bedoeling was. Als je weleens een autoband hebt zien ploffen vanwege teveel druk, dan weet je dat het nog best gevaarlijk kan zijn.

Een klein gelukje is dat het bedrijf in de sloopwerkzaamheden zit. De baas ging zelf naar de auto, trok een kogelwerend vest aan en kroop met een helm op zijn knar naar de banden toe om de luchtdruk te verminderen. Het idee om uit veiligheid de banden lek te schieten met een pistool, had de eigenaar van het bedrijf ook hilarisch gevonden, geeft hij toe.

Reacties

 • Maestro heeft op 17 september 2022 geschreven:

  @ HC Nog een keer lezen.

  Reageer
 • HC heeft op 16 september 2022 geschreven:

  Jeep Cherokee zeg je???
  Er staat met koeienletters RAM boven het cluster, en daarbij, Jeep heeft geen wagen met dubbellucht zoals op t dashboard te zien is.
  Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een Dodge Ram 350 pickup.

  Reageer
 • Kas heeft op 15 september 2022 geschreven:

  Hoe dom kun je zijn?

  Reageer
 • Mecfortuin heeft op 15 september 2022 geschreven:

  Het zijn een keer niet de vrouwen!!! Leuk!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)