Wekelijks reist correspondent Cas Pedaal de wereld af voor een journalistiek diepgravend artikel. Daarvoor worden kosten noch moeite gespaard. Vooral kosten. Zo kregen we declaraties voor gesprekken met K. Dobon en Ing. Pakpapier. Zoals altijd is dit artikel gecontroleerd op feitelijkheden en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Het was voor Tim (27) een klein lichtpuntje op de vrijdagavond. Hij was door zijn vriendin meegesleurd naar een verjaardag van een oud-klasgenoot en kende verder niemand. Maar toen hij aan de praat raakte met ene Stefano dacht hij een mede-autoliefhebber getroffen te hebben. ‘Fijn, dacht ik, dan kan ik de rest van de avond gewoon slap over auto’s praten’, zegt Tim.

‘Stefano zei dat hij zelf een AMG reed. Aan het begin had ik niets in de gaten, want hij vertelde over dat het een snelle auto was en dat ie strak in de bochten lag’, gaat Tim verder. ‘Maar toen ik zei dat ik gek was op het geluid van de 6.2 V8, keek hij me wat glazig aan. Toen ik zei dat de 4.0 V8 ook fijn was, ging er bij hem geen lampje branden. Hij zei alleen dat zijn AMG lekker zuinig was.’

‘En toen begon het me te dagen. Ik vroeg hem om een fotootje van zijn “AMG” – bleek het gewoon een Mercedes A 180 AMG Line te zijn. Dat is gewoon een voorwielaandrijver met 136 pk. Natuurlijk helemaal niets mis mee, maar het is zeker geen AMG. Ik heb toen beleefd het gesprek afgekapt’, vertelt Tim, zichtbaar ontdaan.

‘De rest van de avond heb ik hier en daar een gesprekje aangeknoopt door te vragen hoe ze de gastvrouw kenden en wat ze voor werk deden. Uiteindelijk heb ik maar tegen m’n vriendin gezegd dat ze vanavond qua gedrag wel erg op d’r moeder leek. Niet snel daarna wilde ze vertrekken. Die ruzie onderweg naar huis was meer dan de moeite waard.’

Reacties

 • Rg heeft op 27 september 2022 geschreven:

  Heb ik hiervoor nou echt op dit artikel geklikt?
  Wat een pauper gedrag, en dan krijg je ook nog betaalt om dit te schrijven man man, ik dacht dat topgear over alle Autos ging, echt klaar met deze website wat een trieste artikelen zeg

  Reageer
 • Erik heeft op 26 september 2022 geschreven:

  Johan, ik heb ook een E 220. Amg line. Is gewoon mooie wagen en de Belg waar ik hem van heb heeft ook designo aangevinkt. En ik ben geen Fin, maar ben gek op het interieur.

  Reageer
 • Taurus heeft op 25 september 2022 geschreven:

  Alle begrip maar dat over dat je vrouw op haar moeder leek ga je nog een keer terug krijgen. Overigens zijn Mercedessen gewoon stom. Rij gewoon Lexus man (en dat is geen grap, in tegenstelling tot het artikel)

  Reageer
 • Drp heeft op 24 september 2022 geschreven:

  Dit is echt het meest trieste verhaal wat ik in maanden gelezen heb….. De schrijver die zich superieur voelt omdat ie een echte amg (i am gay) rijdt en daarmee een ruzie met zijn vriendin rechtvaardigt vanwege zijn kleine piemel verhaal ….
  Wat een pauper gedrag….

  Reageer
 • Johan Minck heeft op 24 september 2022 geschreven:

  Hier bij mij in de stad Groningen, rijdt een lelijke groene (wrap)? Mercedes E Brabus rond. Alle toeters en bellen erop, en dan doe je de kentekencheck. En dan blijkt het om een E-klasse 220 D te gaan! Zijn uitlaatgeluid kwam waarschijnlijk uit een speaker. Maar dat kon hij ook wel betalen want de auto had maar een nieuwwaarde van iets in de €60.000! Enso rijden er hier nog veel meer van dat soort type nep alto’s, meestal bestuurd door mensen uit noord-afrika.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear