Zwaailichten zijn uiteraard verboden op auto’s die niet tot hulp- of spoeddiensten behoren. Sterker nog, iedere vorm van dit soort alternatieve verlichting op je auto is verboden. Maar dit soort zwaailichten werkt wel, zo bewees een automobilist die met hoge snelheid én zwaailichten door de Coentunnel racete.

De snode zwaaier werd gesnapt op camera en in de kraag gevat door Politie Team Hoofdwegen Amsterdam. Dat bleek geen lastig klusje. De politieagenten werden door de man met de illegale zwaailichten ingehaald.

Zijn onrechtmatige zwaailamperij bleek niet het enige vergrijp. Hij negeerde ook een rood kruis en reed over een puntstuk. Foei, dat mag niet. De automobilist had wel een glasheldere verklaring voor zijn haast. Hij moest met spoed naar zijn zieke hond. Blauwe zwaailichten voeren leek hem de beste optie.

‘De blauwe flitsers zijn door ons in beslag genomen en is er een proces-verbaal opgemaakt. De hoogte van de boete zal door de Officier van Justitie worden bepaald. Ook voor de twee andere overtredingen heeft hij een proces-verbaal gekregen,’ laat de politie via zowel Twitter als Facebook weten.

Reacties

  • joop heeft op 19 juli 2019 geschreven:

    wat een baas!!!!!!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)