‘Iemand die zich naar ons zo opvallend gedraagt, zal niets te verbergen hebben’, dacht geen enkele agent ooit. Jezelf in het volle zicht verstoppen (sommige uitdrukkingen klinken toch beter in het Engels) is een tactiek die vooral goed werkt in films. Je middelvinger opsteken naar de politie te midden van illegale praktijken is dan ook geen goed idee.

Een automobilist reed gisteren onnodig links op de A12 en stak daarna ook nog eens zijn middelvinger op naar een passerende politieauto. De dienders hielden de man staande en ontdekten toen 700 kleine hennepplantjes in zijn auto. Ook had de chauffeur geen rijbewijs en had hij 10.466,95 euro aan openstaande boetes.

De auto was ook niet van hem, maar van een Belgische vriend, verklaarde de man. Het kentekenbewijs was ook foetsie. Hij was onderweg naar België om de plantjes te leveren en wist naar eigen zeggen niet dat hij illegaal bezig was. De politie confisqueerde de auto, de plantjes, twee telefoons (logisch) en hash die de bestuurder bij zich had.

Foto: een willekeurige plaat van de A2, want we waren er niet bij

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear