Altijd handig om je online advertentie te dubbelchecken. Een Duitse man wilde zijn BMW 3-serie (foto ter referentie) verkopen voor om en nabij de 12.000 euro. De verkoper maakte een nette eBay-advertentie en zette als startbod 1 euro neer, met de hoop dat de biedingen zouden binnenstromen. Dat dacht hij tenminste, want hij vinkte per ongeluk niet ‘startbod’ aan, maar ‘verkoopprijs’. En zo stond zijn BMW 3-serie te koop voor slechts één euro.

Een koopjesjager zag de BMW 3-serie te koop staan voor die ene losse euro en drukte direct op de koopknop. Hoewel het overduidelijk een fout was, vond de koper dat hij in zijn recht stond. Hij meende dat hij een bindend koopcontract had afgesloten door op de koopknop te drukken, en vond dat hij recht had op de BMW 3-serie voor de prijs van 1 euro. De verkoper ging in protest en uiteindelijk belandde de zaak bij de regionale rechtbank in Frankfurt.

De rechter oordeelde dat de verkoper in zijn recht stond. In de advertentie stond ‘biedingen zijn welkom’, wat volgens de rechter duidelijk insinueerde dat de verkoper biedingen verwachtte. Bovendien ging de verkoper direct na de verkoop in protest. De koper moest dus zonder de extreem goedkope 3-serie naar huis. De overeenkomsten op eBay zijn dus een stuk minder bindend dan de voorwaarden van de verkoopsite doen vermoeden.

Reacties

  • Jacky heeft op 19 juli 2020 geschreven:

    Maar bij de media markt Apple iMac stond de verkoper weer recht in de schoenen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear