‘Werk slim, niet hard’, luidt de uitdrukking. Dat moet deze man uit de Nederlandse gemeente Landerd ook gedacht hebben. Hij wilde vorige week graag zijn afvalcontainer iets verderop in de straat zetten, maar had eigenlijk niet zo’n zin om te lopen. Zijn oplossing? Hij deed de rolcontainer aan de trekhaak van zijn auto, waarschijnlijk met het idee om de afvalbak aan het einde van de straat neer te zetten en zelf verder te rijden.

Een prima plan, maar dan moet je niet vergeten de container van de trekhaak te halen. Voordat hij aan het einde van de straat was, was hij al vergeten dat de container achter de auto hing. Even later draaide de man dan ook vrolijk de snelweg op. Zo bevond hij zich op de A59 in de buurt van Oss mét de container nog aan zijn trekhaak. De man meldde zich later bij de gemeente Landerd met het verzoek om een nieuwe container en legde toen zijn verhaal uit. Iets met prioriteiten.

Naar eigen zeggen is de man twee kilometer ver gekomen op de snelweg voordat de Kliko losraakte en tegen de vangrail tot stilstand kwam. De gemeente Landerd meldt aan TopGear dat ze kwaliteitscontainers hebben, dus die kunnen dat gewoon. ‘Kan gebeuren’, sluit de medewerker af, maar ze raden het iedereen af hun rolcontainer op deze manier te vervoeren. Oh, en mocht het je toch wel gebeuren: bel dan eerst even Rijkswaterstaat en niet de gemeente.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie