Eerder dit jaar was er heel even een sprankje hoop. Het leek erop dat Mansory misschien toch… aardig uitziende auto’s kon maken. Maar helaas, die notie wordt nu keihard de kop ingedrukt door deze Mansory Cayenne Coupé.

De Duits-Zwitserse tuner heeft z’n traditionele subtiele aanpak gehanteerd om de Cayenne te restylen. Ze pakten een goed voorraadje naakt koolstofvezel en pakten de motorkap, luchtinlaten, splitter en dorpels aan. Oh, en de spiegels, de achterspoiler, de diffuser en het gebied rond de koplampen. Daarnaast besloten ze om het geheel knaloranje te spuiten. Ja, heel ingetogen allemaal. Het interieur ontving een gelijksoortige behandeling, met nog meer koolstofvezel en ‘het fijnste leer’ op bijna elk oppervlak.

Uiteraard waren de 550 pk en 770 Nm van de standaard Cayenne Turbo onacceptabel. De Mansory Cayenne Coupé kreeg daarom een aangepaste ECU en een high-performance uitlaat om tot een totaal van 700 pk en 900 Nm te komen. Dat is veel, maar niet genoeg om aan z’n eigen uiterlijk te ontsnappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)