Het is ongelofelijk maar waar. Mansory durft de aanpassingen die het bedrijf doet aan de Mercedes-AMG SL Roadster te omschrijven als ‘subtiel’, ‘elegant’ en ‘verfijnd’. We begrijpen dat Mansory zichzelf wil aanprijzen, maar we durven te stellen dat de auto niet voldoet aan de beschrijving. De verhoudingen zijn zelfs zo erg zoek, dat de auto er bijna uitziet als een stuk speelgoed.

Om te beginnen heeft Mansory wielkastverbreders gemonteerd, inclusief velgen (21 inch vóór en 22 inch áchter) die de boel wat beter opvullen. Als je Mansory een beetje kent, weet je dat het bedrijf dol is op koolstofvezel. De luchtinlaten, de grille en de dorpels tot de luier die onder de achterbumper hangt; alles is gemaakt van het spul. Deze onderdelen zijn overigens allemaal los te bestellen.

Vanbinnen wordt de Mercedes-AMG SL Roadster door Mansory helemaal naar de wensen van de klant gemaakt. Zo mag je zelf bepalen hoe vaak het logo van Mansory terugkomt en welke kleur het lederen interieur krijgt. Tot slot het klapstuk van de aanpassingen van Mansory: de performance-pakketten. Daarvan zijn er twee: de P720 en P850.

Extra vermogen voor de Mercedes-AMG SL Roadster

Het getal bij aanduidingen voor de pakketten staat voor het aantal pk’s. Bij het eerste pakket krijgt de cabrio 720 pk en 1.000 Nm. De topsnelheid is dan 325 km/u en de 0-100-tijd is 3,4 seconden. Het sterkere pakket boost het vermogen naar 850 pk en 1.150 Nm koppel. De topsnelheid klimt hierbij naar 332 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)