Het nieuwe prototype van de Mars Rover lijkt op iets wat Lucius Fox heeft gemaakt voor Batman. Onzin, natuurlijk, maar een link met Batman is er zeker.  Parker Brothers Concepts bouwde het ding. Dezelfde partij maakte ook de Tumbler voor Gumball. Je weet wel, die  jaarlijkse autorally waarbij  duurste supercars (en de Batmobile) meer dan 5.000 kilometer verslinden in zes dagen. Deze Mars Rover moet mensen enthousiast te maken voor NASA’s trip naar Mars.

Wat zit er allemaal in deze Mars Rover?

Dit buitenaardse gevaarte maakt gebruik van een elektromotor. Op Mars vind je immers weinig zuurstof om een verbrandingsmotor te laten lopen. Zonnepanelen laden het ding op. De achterkant bestaat uit een laboratorium wat losgekoppeld kan worden. De topsnelheid van dit ding? Net boven de 110 km/u. NASA laat wel weten dat dit niet het exemplaar is dat naar Mars zal gaan. Wel kunnen één of meerdere elementen gebruikt worden om uiteindelijk te rijden op de rode planeet.

Hoe ziet de toekomst van de Mars Rover eruit?

Ze mogen wel opschieten met bouwen, want NASA wil in 2020 een nieuw voertuig neerzetten op Mars. Op zoek naar tekenen van micro-organismen en stukjes Mars om mee terug te nemen. NASA zegt niets over de boefjes op Mars. Ook zien we geen raketten of een uitgang voor de BatBike. Anderzijds: daar hebben we Superman voor, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)