Dat is ‘m dan: de Maserati GranTurismo Sport. Hij is de opvolger van de S-versie, die het midden hield tussen de ‘gewone’ GranTurismo en de brute, uitgeklede MC Stradale.

De wijzigingen zijn niet enorm maar wel prettig. Meest in het oog springend is de nieuwe voorbumper, duidelijk naar het voorbeeld van die van de MC Stradale, die er voor zorgt dat de motor en remmen meer koellucht krijgen dan voorheen. Ook hebben de koplampen leds gekregen en zijn de achterlichten vernieuwd – ze schijnen wat donkerder te zijn dan voorheen. Could have fooled us…

Aan de binnenkant, waarvan we helaas nog geen foto hebben, is het stuur vernieuwd en zijn de stoelen gewijzigd – nooit het idee gehad dat daar iets aan mankeerde, maar goed. Wat we meer kunnen waarderen is het feit dat de motor nog iets is opgekieteld: de 4,7-liter V8 gooit er nu maar liefst 460 pk uit; 20 meer dan voorheen en zelfs 10 meer dan de Stradale. Lekker!

De Sport maakt uiteraard zijn debuut op de Salon van Genève, die 8 maart aanstaande de deuren opent. In de herfst van dit jaar wordt hij leverbaar. Overigens niet bij Louwman Exclusive Cars (voorheen Hessing), dat zijn dealerschap vorige week kwijtraakte.   

Reacties