Welkom bij de eerste van vele. Dit is de nieuwe Maserati GranTurismo Folgore. Vanaf het moment dat hij volgend jaar uitkomt, kan Maserati zeggen dat het merk een vol-elektrische sportauto op de markt heeft gebracht. Het begin van Maserati op de elektrische markt is meteen veelbelovend: een trio elektromotoren geeft hem 760 pk en 1.350 Nm, gevoed door een accupakket van 92 kWh.

Het is kiezen of delen bij Maserati. Of je kiest voor de elektrische Folgore, of voor de GranTurismo met verbrandingsmotor, maar er is geen hybride optie. Ga je voor de tweede mogelijkheid? Dan krijg je de ‘Nettuno’ V6 met twee turbo’s uit de Maserati MC20. De Modena-versie van de GranTurismo heeft 490 pk, de Trofeo haalt 550 pk.

De prijs van de elektrische Maserati GranTurismo Folgore

De slimmere auto van de twee is de elektrische. Hij verdeelt zijn vermogen over de wielen op een prettige, voorspelbare manier en heeft een complex torque-vectoring systeem voor in de bochten. De actieradius ligt volgens WLTP op 450 kilometer, maar of je dat cijfer ook gaat halen, is de vraag. Naar de Nederlandse prijzen is het momenteel nog gissen, maar er worden Europese waarden genoemd van zo’n 150 mille voor de benzine-GranTurismo en rond de twee ton voor de Folgore.

In deze video testen we de Folgore op het circuit met de vraag: kun je eigenlijk wel grand touren met een actieradius van 450 kilometer? En waarom drift hij zo goed voor een GT-auto? Bekijk hieronder de beelden van de elektrische Maserati GranTurismo Folgore.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie